Friday, February 24, 2012

Vakaras su bardu Vytautu Kairiu

Gavau Facebooke pakvietima i bardo vakara su Vytautu Kairiu.
Pakvietima is karto priemiau, nes mane labai domina, kaip siandien kulturinasi musu jaunimas, kaip viskas suorganizuota ir kokioje aplinkoje tai vyksta. Nuejau po vieno savo susitikimo vakarui jau isibegejus. Publika kamerine, aplinka neformali... Nors as keisciau daugybe aplinkos detaliu :)

Vaikinas dainavo gyvai, improvizavo, jautesi laisvai.
Kai jaudinosi - to neslepe, kai uzmirso teksta - pats is to pasijuoke :)
Padariau kelis kadrus ir beveik visas dainas filmavau - gaila tik, kad nebuvau pasiemes nei normalaus mikrofono, nei trikojo, tai garso kokybe gana prasta ir vaizdas dreba.
Bet vakaras buvo smagus - labai dziaugiuosi nuejes.

Man uzkliuvo tik keli organizacinia dalykai:
Pirma - trukde surmulys is kavines.
Ne tiek, kad triuksmas persauktu muzika, bet vistik blaske klausytojus.

Antra - mazai publikos, nors renginys nemokamas.
Jeigu tai veiklos pradzia - viskas ok, bet jei toks standartas, tai cia lietuvisko vadovavimo skyles.
Nes man nesinori tiketi, kad visi tiek pasisotine kultura, gyvu grojimu ir nevertina tokio smagaus laiko. Esu tikras, kad tokiems vakarams galima surinkti desimtis ar simtus kartu didesne publika.

Trecia - sedimos vietos. Tai padejo musu susikausciusiai publikai islikti susikausciusiais iki pacios pabaigos. Nors muzia buvo nei lyrine ir nei klasikine. Dainuojant beveik visi lingavo i takta, kazkiek bande ploti, bet... niekas nekilo is vietu, kad visu savo kunu isilietu i aplinka, isijaustu i kurini.
Po Dublino ir Londono jaunimo aktyviu susirinkimu jauciausi taip, lyg buciau patekes i 1988-tuju sovietiniu inteligentu aplinka :)
As ismesciau visas kedes, visus is koridoriaus suprasyciau kuo arciau atlikejo, pakabinciau pertvara nuo kavines ir uztemdyciau langus i gatve... Kad glaustos aplinkos paveikti visi soktu, dainuotu, linguotu, ir taip 100% atlieptu i atlikejo pastangas.
Cia tik pastabos organizatoriams.


O Vytautas trykste trysko energija ir uzbaige tada, kai visi buvo labiausiai ikaite.
Šaunuolis !







No comments:

Post a Comment